Skip to main content

Tippek az optimális intim egészségért

Az optimális intim higiénia fontos ahhoz, hogy gondtalanul érezze magát, és elkerüle a hüvelyi fertőzéseket. A következőkben néhány tippet olvashat arról, hogy őrizheti meg intim egészségét a mindennapokban.

Home-Banner
Lactacyd_Home_pHbalance

Használja a megfelelő termékeket

Mivel az intim területek érzékenyek, fontos, hogy olyan testápolási termékeket válasszon, amelyek összetevői a női test sajátosságaihoz igazodnak. Mindig használjon kifejezetten intim higiéniára kifejlesztett termékeket, például a Lactacyd® intim mosakodókat. Mivel az intim zónáinak pH-ja savasabb, mint a bőre többi részének, a szappan, tusfürdő és sampon rendszeres használata felboríthatja az intim zónájának pH-egyensúlyát.

Mosakodáskor használja a kezét

Legyen óvatos, ha mosdókendőt vagy szivacsot használ mosdáskor. A szivacsos és mosdókendők anyagában a baktériumokat és gombákat elszaporodhatnak. Ha mégis használ szivacsot vagy mosdókendőt, magas hőmérsékleten mossa őket és rendszeresen cserélje. Jobb, ha az intim testrészeit egyszerűen csak finoman, kézzel tisztítja meg.

hands_0
clean_in_moderation

Mértékletes mosakodás

A szervezet mindig egyensúlyra törekszik, és a legkisebb változásokra is képes reagálni. A szappanos termékekkel való túlzott érintkezés – beleértve a fürdőhabot is – fertőzésekhez, intim területek szárazságához és diszkomfort érzéshez vezethet. Sem hüvelyzuhany, sem bármely más módon történő hüvelyöblítés nem ajánlott. Elég, ha egyszerűen csak az intim területek külső részét tisztítja meg, mert a hüvely természetes öntisztuló folyamataival gondoskodik saját egyensúlyáról.

A tamponokat és betéteket rendszeresen cserélje a menstruációja alatt

A vér lúgos, ami befolyásolhatja a hüvely természetes savasságát. Ez azt jelenti, hogy a menstruáció alatt az intim területek egyensúlya nagyobb eséllyel felborulhat. Rendszeresen cserélje a tampont vagy az egészségügyi betétet, és válasszon a vérzésének megfelelő nedvszívó képességú terméket! Ha a tamponnak vagy az egészségügyi betétnek nagyobb a nedvszívó képessége mint a vérzés mennyisége, használatuk szárazságot okozhat és kidörzsölheti a hüvelyfalat.Továbbitudnivalókért tekintse meg a menstruáció alatti intim higiéniáról szóló cikket is.

Lactacyd-tampons-and-pads-banner
clothes (1)

Hagyja a szabadon lélegezni testét

A szűk ruházat vagy a nem légátersztő szövetek - mint például a poliészter - meleg, párás környezetet teremthetnek, ami irritációt okozhat és kidörzsölheti a szeméremtestet. Az irritáció és a fertőzések elkerülése érdekében viseljen természetes anyagokból, például pamutból készült, laza, légáteresztő ruházatot. A csipkeszegélyek, a szintetikus zsinórtangák és a harisnyanadrágok is okozhatnak kidörzsölődést és irritációt.

Rendszeresen keresse fel nőgyógyászát

18 éves kortól kezdve rendszeresen keresse fel nőgyógyászát a fertőzések, rendellenességek és a méhnyakrák kiszűrése céljából. Ezek az ellenőrzések általában nagyon gyorsak és gyakorlatilag fájdalommentesek.

visit_gynecologist
bathroom

Menjen ki a mosdóba szexuális együttlét után

A nemi aktus előtti és utáni vizeletürítés segít megelőzni a húgyúti fertőzéseket. Ugyanis szexuális érintkezés során a hüvelyből kórokozók kerülhetnek a húgycsőbe. Mindig mosson kezet szexuális együttlét előtt és után, hogy megelőzze a baktériumok terjedését. További tippeket olvashat az intim egészség megőrzéséről szexális együttlétkor a szexualitásról és a megfelelő személyes higiénia fontosságáról szóló cikkben.

Suggested Products