Skip to main content

MIÉRT VÁLASSZA A LACTACYD TERMÉKEKET?

FAQ
Miért nem elég, ha vízzel mosakszom?

A legtöbb nő csak vízzel mossa meg intim területeit. A víz ugyan megfelelő tisztító hatással rendelkezik, azonban nem képes megvédeni az intim területek természetes egyensúlyát. A test többi részét sem ápoljuk és védjük csupán vízzel. A Lactacyd használatával sokat tehetünk az intim területek egyensúlyának megőrzéséért, miközben az intim mosakodó tisztít és felfrissít.

Mi a teendő, ha diszkomfort-érzetem van, vagy ha extra ápolásra van szükségem?

Vannak olyan időszakok, amikor az intim területeknek extra gondoskodásra van szüksége. Így például amikor a test ellenálló képessége csökken, vagy irritáció lép fel, vagy hormonális változások zajlanak (mint például menstruációkor, terhesség alatt vagy a menopauza idején).
A Lactacyd Pharma termékek kímélő, szappanmentes mosakodók, amelyek pH-értéke 3,5. A Lactacyd kémhatását a termék fő alkotóeleme, a tejsav adja, a többi összetevővel együtt. Ez a viszonylag alacsony pH-érték segít helyreállítani az intim területek természetes egyensúlyát.

Miért kell különleges terméket használni az intim területek ápolására?

A hüvely önmagától is termel tejsavat, a természetes védekező képesség érdekében. A hormonális változások, a hagyományos szappannal vagy sima vízzel történő mosakodás és más „ártalmatlannak” tűnő szokások, a szűk vagy műszálas alsóneműk viselése, a nemi együttlétek, vagy éppen a stressz felboríthatja a természetes egyensúlyt. A Lactacyd viszont támogatja az az intim területek egyensúlyának helyreállítását, miközben tisztít és felfrissít.

A hüvelyből áradó kellemetlen szag természetes? Ha nem az, mit lehet ellene tenni?

A női testszagok teljesen természetesek, és számos nőnél előfordulnak. A természetes testszagot az izzadás, baktériumok, valamint a hormonok változásai is okozhatják. A mindennapos fürdés vagy zuhanyozás közben meleg (nem forró) vízzel és kímélő, nem irritáló hatású mosakodóval (mint amilyen a Lactacyd) történő mosdás segíthet a szagok enyhítésében.
Ha rendellenes szag például a halszaghoz hasonló vagy egyéb nagyon erős szag, az valamilyen hüvelyi fertőzés kísérő tünete lehet.

A hüvelyváladék normális dolog?

Igen, a hüvelyváladék teljesen normális. A női test így tisztítja meg önmagát. A hüvelyváladék a menstruációs ciklus közepe táján (az ovuláció idején) sűrűbb, a többi időszakban pedig inkább vízszerű.

Mit jelent a hüvelyi pH-egyensúly?

A hüvelyben egészséges körülmények között káros és jótékony hatású baktériumok is egyaránt megtalálhatóak. Normális esetben a kedvező élettani hatású baktériumok vannak túlsúlyban, és a hüvely pH-értékét 3,8 és 4,5 között (az enyhén savas tartományban) tartják. Néha azonban olyan változások következnek be, amik a káros baktériumok elszaporodhatnak. Ha ez bekövetkezik, a káros baktériumok fertőzést okozhatnak, amelyek közül a bakteriális vaginózis (BV) és a gombás (például Candida okozta) fertőzések a leggyakoribbak. BV esetén a hüvely pH-értéke akár a 6,0-ás vagy még magasabb értéket is elérhet.
A Lactacyd termékek kémhatása a 3,5 és 5,2 közötti tartományba esik. A Lactacyd termékek pH-értékét a fő összetevő, a tejsav alakítja ki, a többi összetevővel teljes harmóniában. Ez a meglehetősen alacsony pH-érték nem kedvez a káros baktériumok szaporodásának.

Minden nő használhatja a Lactacyd termékeit?

Igen, a Lactacyd termékek több mint 70 éve nők millióinak bizalmát élvezi világszerte. A Lactacyd az első menstruációtól egészen a menopauza végéig kínál speciális intim mosakodó terméket, alkalmazkodva valamennyi életszakasz igényeihez.

Hány éves korban lehet elkezdeni a Lactacyd használatát?

A Lactacyd már az első menstruáció idején használható. A menstruáció általában 12 éves kor körül jelentkezik, de ez megtörténhet valamivel korábban vagy később is. A hormonális változások hatására a váladék és a kellemetlen szagok megjelenése is elkezdődhet. A mindennapos intim higiéniára szolgáló Lactacyd termékek hozzájárulnak az intim területek természetes egyensúlyának megőrzéséhez, ezáltal mindig frissnek és magabiztosnak érezheti magát.

A Lactacyd használható minden nap?

A Lactacyd termékek pH értéke hozzájárulnak az intim területek természetes savasságának megőrzéséhez. Ráadásul mivel rendkívül kíméletesek, és nem tartalmaznak szappant sem, akár mindennapi használatra is alkalmasak.

Hol kapható a Lactacyd?

A Lactacyd gyógyszertárakban, drogériákban, valamint hiper- és szupermarketekben vásárolható meg. A Lactacyd Pharma termékek kizárólag a gyógyszertárakban kaphatóak.

Miben más a Lactacyd?

A Lactacyd termékek többek között tejsavat tartalmaznak, ami hozzájárul a hüvely természetes védekező mechanizmusának megőrzéséhez. Ráadásul mivel rendkívül kíméletesek és nem tartalmaznak szappant sem, mindennapos használatra is alkalmasak.

Hogyan kell használni egy női mosakodó terméket? Akár naponta is használhatom?

A Lactacyd termékeket úgy lehet használni mint egy folyékony szappant az intim területek külső részén, zuhanyozás vagy fürdés közben. Először fel kell habosítani, majd folyó vízzel alaposanle kell öblíteni, végül száraz törölközővel szárazra kell törölni! Kizárólag a külső nemi szervek területén szabad használni! A termékek pH-értéke megőrzi az intim területek természetes savas kémhatását. Ráadásul mivel rendkívül kíméletesek és nem tartalmaznak szappant sem, akár mindennapos használatra is alkalmasak.

Hosszú éveken keresztül folyékony vagy hagyományos szappant használtam a hüvely tisztítására, mégsem volt semmilyen problémám. Tényleg érdemes váltanom egy női mosakodó termékre?

A szappannak, legyen bármilyen a formája (hagyományos vagy folyékony), magas a pH-értéke, ami nagyon távol áll a hüvely természetes környezetének kémhatásától. Az ilyen és hasonló termékek károsak a hüvely természetes savas védőrétegére, ami a káros baktériumok elleni védelmet hivatott biztosítani. A Lactacyd termékek pH-értéke hozzájárul az intim területek természetes savas kémhatásának megőrzéséhez. Ráadásul mivel rendkívül kíméletesek, és nem tartalmaznak szappant sem, akár mindennapos használatra is alkalmasak.

Mi az a laktoszérum?

A laktoszérum egy természetes, a tejből kivont, finomított összetevő. A védőflóra megerősítésére és fenntartására használják.

Mi az a tejsav?

A tejsav egy olyan folyadék, ami a természetes savas környezet biztosítása érdekében természetes körülmények között is termelődik a szervezetben, például a külső nemi szervek bőrében vagy a hüvelyben. Az így kialakult természetes savas közeg segít kialakítani a hüvelyflóra tökéletes egyensúlyát. A hüvelyben megtalálható hasznos és káros hatású baktériumok ilyenkor egyensúlyban vannak egymással, ami az intim zónát bármilyen fertőzéstől megvédi. A tejsavat a lactobacillusok (tejsavbaktériumok) termelik (ezeket hasznos baktériumoknak is nevezzük), amelyek szaporodását is elősegíti a savas (alacsony kémhatású) környezet. A Lactacyd termékek természetes L-tejsavat tartalmaznak, ugyanazt a molekulát, amit természetes körülmények között a szervezet is előállít, és beállított pH-értékük a hüvely természetes savasságát tükrözi.

Mik azok a lactobacillusok?

A lactobacillusok (tejsavbaktériumok) a hüvelyflórában megtalálható, tejsavat termelő baktériumok. A tejsav olyan savas környezetet biztosít, amely megakadályozza, hogy a káros baktériumok elszaporodjanak, és különféle fertőzéseket okozzanak. Minél több lactobacillus él a hüvelyben, annál stabilabb lesz az általuk előállított savas környezet.

Milyen termékeket lehet használni a menstruáció alatt?

A menstruációs ciklust kísérő hormonális változások következtében az intim területek természetes egyensúlya ideiglenesen felborulhat. A Lactacyd Pharma Intim mosakodó antibakteriális hatóanyagokkal hozzájárul az intim tájék természetes védelmének megerősítéséhez. Természetes antibakteriális hatóanyagokat tartalmaz, amelyek segítenek meggátolni a káros baktériumok szaporodását és megelőzni a rossz szagok kialakulását.

Hogyan érezhetem magam tisztának és frissnek a menstruációs vérzés idején?

Zuhanyozásnál használjon Lactacyd imtim mosakodót, hogy tisztának és frissnek érezhesse magát! A Lactacyd termékek kiegyensúlyozott pH-értékkel rendelkeznek, ami megfelel a hüvely természetesen savas környezetének. A Lactacyd Intim törlőkendő használatával megőrizheti a tiszta és friss érzést a szabadidős tevékenységek során is – a Lactacyd törlőkendőben található tejsav hozzájátul a hüvely természetes védekezőképességének megerősítéséhez, az allantoin pedig nyugtatja a bőrt. Rendszeresen cserélje az egészségügyi betétet vagy a tampont!

A menstruációm előtt néha viszketek. Ez normális?

Igen, teljesen normális. Valószínűleg az okozza, hogy a menstruáció előtt megnő a hüvely vérellátása. A Lactacyd női mosakodók napi használata segíthet megszüntetni a diszkomfortérzetet. Ha azonban a viszketés a menstruáció végére sem enyhül, elképzelhető, hogy valamilyen fertőzés áll fenn, amivel fontos felkeresnie orvosát vagy nőgyógyászát.

A Lactacyd használható a terhesség során is?

A Lactacy termékek használata teljesen biztonságos. Kímélő, szappanmentes összetétele kifejezetten az intim területek számára lett kifejlesztve, terhesség során is biztonságosan használható, ráadásul hozzájárulhatnak az intim zóna egészsééek megőrzéséhez.

Ha teherbe szeretnék esni, használhatom a Lactacydot napi rendszerességgel?

Természetesen. A Lactacyd használata semmilyen hatással nincs a termékenységre vagy a hímivarsejtek mozgékonyságára.

Ha terhesség során hüvelyi fertőzésem van, mennyire biztonságos a szájon át szedett és a helyileg alkalmazott terápia?

Javasoljuk, hogy minden esetben forduljon kezelőovosához vagy nőgyógyászához! Ha feltételezi, hogy hüvelyi fertőzése van, azonnal fordulj orvoshoz, aki a vizsgálat után megfelelő utasításokat adhat, hogy milyen gyógyszert célszerű használni.

Ha terhesen hüvelyi fertőzést kapok, az veszélyeztetheti születendő gyermekemet?

Ha feltételezi, hogy terhessége alatt hüvelyi fertőzése van, azonnal forduljon orvoshoz! A legújabb kutatások eredményei azt igazolják, hogy a bakteriális vaginosis (BV) kismértékben növelheti a koraszülések vagy vetélések számát.1 Terhesség alatt körülbelül 10-szer könnyebben alakulhatnak ki hüvelyi fertőzések. A terhesség során a hormonok koncentrációja megemelkedik, ami megbontja a hüvely természetes környezetét, és lehetővé teszi a baktériumok szaporodását. Ezért a terhesség során rendszeresen keresse fel orvosodát a megelőzés vagy az esetleges hüvelyi fertőzés azonnali kezelése céljából.

1https://www.nhs.uk/Conditions/Bacterialvaginosis/Pages/Introduction.aspx

Milyen termékek használhatóak menopauza esetén?

A menopauza kezdetén a szervezet kevesebb ösztrogént termel, amelynek hatására a hüvely fala vékonyabbá és szárazabbá válik, és a nyálkahártya által termelt hüvelyváladék mennyiségének csökkenése hüvelyszárazságot okozhat. Az ösztrogén szintjének csökkenése miatt az intim területek pH-értéke emelkedik, amelynek hatására a hüvely természetes savas védekező képessége is gyengülhet, ez irritáció és viszketés kialakulásához vezethet. Az intim területek ilyenkor különleges ápolást igényelnek.

Vajon a menopauza során minden nőnél kialakul a hüvelyszárazság?

A menopauza során kialakuló hüvelyszárazság nem legenda. A menopauza során bekövetkező hormonális változások következtében az ösztrogén szintje lecsökken.
Az ösztrogén szintjének csökkenése a hüvely falát vékonyabbá és szárazabbá teszi. A nyálkahártya által termelt síkosító anyag szintjének csökkenése hüvelyszárazságot eredményez. Vannak, akik hormonpótló készítményeket szednek, hogy megpróbálják visszaállítani az egyensúlyt a változások után.

Amióta elkezdődött nálam a menopauza, hüvelyfolyásom van. Ez normális?

A túlzott mennyiségű hüvelyváladék hüvelyi fertőzésre utalhat. Ez egyébként viszonylag gyakori a menopauzán áteső nőknél, mivel az ilyenkor bekövetkező hormonális változások sokkal hajlamosabbá teszik a hüvelyt a fertőzésekre. Forduljon kezelőorvosához vagy nőgyógyászához a hüvelyi fertőzések esetén szedhető gyógyszerekkel kapcsolatban!

Mik a hüvelyszárazság tünetei?

A diszkomfortérzet kívül, belül, vagy egyszerre mindkét helyen is érezhető lehet. A legtöbb esetben a nemi együttlét válik kényelmetlenné hüvelyszárazság esetén, illetve a menopauza kezdetén jelentkezik kellemetlen tünetként. A hüvelyszárazság különböző sikosító termékek segítségével kezelhető, ezáltal a szexuális együttlét újra élvezetesebbé válhat. Próbálja ki a Lactacyd Caring Glide Intim síkosítót!*

Hogy néz ki a normális hüvelyváladék?

Tiszta, átlátszó, esetleg fehéres váladék – a havi ciklus kezdetétől az ovulációig így kell kinéznie. A ciklus közepétől a végéig azonban a progeszteron szintjének emelkedése miatt a váladék krémesebbé válik. Ha fogamzásgátlót szed, a hüvelyváladék végig krémes jellegű. A hüvelyváladék jelenléte teljesen normális, a hüvely természetes öntisztulásának az eredménye.

Megváltozott a hüvelyváladék?

A normálistól eltérő hüvelyváladékot a természetes egyensúly felborulása vagy egyes baktériumok, illetve gombák elszaporodása okozhatja.
A „túrós”, fehéres váladék általában gombás fertőzésre utal. Mivel a gombák kedvelik a meleg, sötét és nedves környezetet, bármilyen olyan körülmény, ami az intim területek izzadását okozza, elősegítheti a gombás fertőzések kialakulását.
A szürkés, halszagú váladék, égő érzéssel párosulva bakteriális vaginózis (BV) tünete lehet. Ha feltételezi, hogy hüvelyi fertőzése van, azonnal forduljon orvoshoz vagy nőgyógyászhoz!

Hogyan lehet eldönteni, hogy a viszketés esetleg valami sokkal komolyabb rendellenesség tünete, amivel már orvoshoz kellene fordulni?

Ha a tünetek tartósak (azaz néhány napnál tovább tartanak, és rendszeresen visszatérnek), illetve ha a viszketést égő érzés, gyulladás vagy fokozott váladékozás kíséri, keresse fel kezelőorvosát! További fontos tünetek, amelyekre figyelni kell: fájdalmas nemi együttlét, a hüvely külső területén lévő bőr elváltozása, fájdalmas vizeletürítés. Ezek a tünetek nemi úton terjedő betegségekre utalhatnak.

Mit lehet tenni az intim területek szárazsága esetén?

A hüvelyszárazságot a hormonok szintjében bekövetkező változás, valamint menstruáció vagy a menopauza okozhatja, de a csökkent ellenálló képesség is kiválthatja.
Ha a nemi együttlétek nem olyan élvezetesek, mint szeretnéd, síkosító vagy síkosított óvszer használata jelenthet megoldást. Ne használj nyálat a hüvely nedvesítésére, mert a nyál eltérő pH-értékkel rendelkezik, és a szájban élő baktériumok megtámadhatják a hüvely természetes védekező képességét. Ha úgy érzed, hogy a probléma gyökere mélyebben van, fordulj bátran tanácsért orvosodhoz vagy nőgyógyászodhoz!

Mi a teendő irritáció esetén?

Az intim területek kipirosodtak vagy kis mértékben duzzadtak? Viszketést érez? Ennek a hátterében hüvelyi irritáció állhat, amit számos tényező kiválthat. Akár a hagyományos szappannal vagy tusfürdővel való tisztálkodás is okozhatja, vagy kis mennyiségű vizelet- vagy székletmaradványtól is már kialakulhat. Az illatosított toalettpapír, a műszálas anyagból készült alsónemű (pl. tanga), a szűk farmer, illetve a nejlonharisnya használata ugyancsak irritációt okozhat az intim területeken.
A Lactacyd Pharma NYUGTATÓ hatású intim mosakodó kiegyensúlyozott kémhatással (3,5-ös pH-val) rendelkezi, így segít enyhíteni a hüvelyi fertőzések kellemetlen tüneteit, úgymint az égő érzést, a kipirosodást és a viszketést. Gyulladáscsökkentő hatásáról ismert aloe verával és Globularia alypum kivonattal gazdagított összetétel, mely nyugtatja az érzékeny vagy irritált nyálkahártyát. Ha feltételezi, hogy hüvelyi fertőzése van, azonnal forduljon orvoshoz vagy nőgyógyászhoz!

A testmozgás befolyásolhatja az intim területek egyensúlyát?

Ha testedzés után kimarad a zuhanyzás, illetve ha a nedves fürdőruhát órákon keresztül magunkon hagyjuk, kitesszük a testünk a fertőzés veszélyének. Ezért azt tanácsoljuk, hogy rendszeresen mossa ki edzőfelszerelését, zuhanyozzon le edzés után, és használjon olyan intim mosakodót, mint például Lactacyd, hogy megőrizze frissességét!

Hogyan befolyásolhatják az antibiotikumok az intim területek állapotát?

Az antibiotikumos kezelés következtében is kialakulhat hüvelyi fertőzés, azáltal, hogy az antibiotikum elpusztítja a hüvelyben természetes jelenlévő hasznos baktériumokat (tejsavbaktériumok), amelyek megfékezik a gombák és a káros baktériumok elszaporodását – ennek megelőzésében segíthetnek a probiotikumok.

Az ondó is képes befolyásolni az intim területek pH-egyensúlyát?

Igen, az ondó képes befolyásolni a hüvely pH-értékét. Az intim területek pH-értéke 3,8 és 4,5 között van egészséges állapotban, míg az ondó pH-értéke ennél valamivel magasabb, átlagosan 7,0. Ezzel a kémhatással a szervezet általában gond nélkül megküzd, azonban ha intim területeid érzékenyebbek, illetve ha az immunrendszered gyengébb, az ondó felboríthatja a természetes egyensúlyt. A szexuális együttlét utáni vizeletürítés megelőzheti a húgyúti fertőzéseket és kimoshatja az esetlegesen visszamaradt ondót is.
A Lactacyd Intim törlőkendők használata azonnali kellemes és friss érzést biztosít, miközben megerősíti az intim területek természetes egyensúlyát.

Főként nemi együttlétek után, illetve menstruáció során halszagú az intim területem.

Nem, a halszagú intim területek nem normálisak. A kellemetlen halszag a hüvelyi fertőzés egyik tünete. Keresse fel kezelőorvosát vagy nőgyógyászát!

Az alsóneműk mosásához valamilyen különleges mosószert kell használnom?

Néha allergiás tünetek alakulhatnak ki a mosószerekben található egy vagy néhány összetevővel szemben, és az alsónemű (valamint a többi, mosószerrel mosott ruhadarab) viszketést és/vagy irritációt válthat ki. Ilyenkor érdemes színezék- és illatanyagmentes mosószerrel próbálkozni. A diszkomfortérzet és a viszketés másik lehetséges oka lehet, ha a ruhákból és az alsóneműkből a mosószert nem sikerült teljes mértékben kiöblíteni.

Használhatom-e a Lactacyd női mosakodót a hüvelyi fertőzések kezelésére?

A Lactacyd intim mosakodók önmagukban nem használhatók fertőzések kezelésére. Vizsgálatok eredményei azonban igazolják, hogy a hüvelyi fertőzések kezelésére szolgáló terápiás eljárások mellett sikeresen alkalmazhatók1 A Lactacyd Soothing és a Lactacyd Pharma NYUGTATÓ hatású termékek csillapítják a hüvelyi diszkomfortérzetet.

Használhatok valamilyen speciális mosakodót, ha diszkomfortérzetem van az intim területeken?

Ha diszkomfortérzeted van, a Lactacyd Soothing vagy ehhez hasonló kímélő, nyugtató hatású termék használatával sokkal kényelmesebben érezheted magad, mint ha valamilyen erősebb hatású tisztítóval vagy szappannal mosakodtál volna. Egy erősebb hatású tisztálkodószer vagy szappan kiszáríthatja a külső nemi szervek területét, és diszkomfortérzetet okozhat. A Lactacyd termékek kiegyensúlyozott pH-értékkel rendelkeznek, tejsavat tartalmaznak, így hozzájárulnak az intim területek természetes savas kémhatásának megőrzéséhez.

Hogyan szabadulhatok meg a legegyszerűbben a hüvelyi fertőzés, illetve a baktériumok túlszaporodása okozta kellemetlen szagoktól?

Az intim területek enyhe szaga teljesen normális és sok nő tapasztalhatja. Ugyanakkor minden nő bizonyos mértékű hüvelyváladékot is termel, amelynek jellegzetes szaga lehet. Ahhoz, hogy frissebbnek érezhesse magát, fontos, hogy napi szinten megfelelően gondoskodjon az intim higiéniáról. A Lactacyd termékek kiegyensúlyozott pH-értékkel rendelkeznek, és tejsavat is tartalmaznak, amelyek révén hozájárulnak az intim területek természetes savas környezetének megőrzéséhez.

Mi az a bakteriális vaginózis (BV)?

A hüvelyben egészséges körülmények között számos különböző baktérium él, amelyek között egyaránt vannak „barátságos” és potenciálisan káros baktériumok ­– a két típus közötti egyensúly sérülékeny. Az egészséges hüvely kémhatása enyhén savas (pH 3,8–4,5), ami kedvezőtlen a káros baktériumok szaporodásához.
A bakteriális vaginózis (BV) akkor alakul ki, amikor a baktériumok közötti kényes egyensúly felborul, és a káros baktériumok túlszaporodása következik be. A folyamat a hüvely kémhatásának emelkedésével társul, a hüvely kémhatása kevésbé lesz savas. A BV a hüvelyváladékozás felerősödésének leggyakoribb oka, és minden harmadik nőnél, valamint a terhes nők 20%-ánál előfordul.3
³ https://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseaction=art&art_id=1483

Honnan tudhatom, ha bakteriális vaginózisom (BV) van?

A BV általában vízszerű, szürkésfehér színű hüvelyfolyást eredményez, amelynek kellemetlen (halhoz hasonló) szaga van. Sok nő összetéveszti a BV-t a gombás fertőzéssel, és gombaellenes terápiába kezd, ami természetesen nem csillapítja a BV tüneteit.
A gombás fertőzések fehér színű hüvelyfolyást eredményeznek, amelynek azonban nincs kellemetlen szaga, és viszketéssel is jár. Forduljon kezelőorvosához vagy gyógyszerészéhez, hogy milyen kezelés lenne az Ön számára a legalkalmasabb! Ha sárgás, zöldes, vagy barnás a hüvelyváladék, rendellenes hüvelyvérzés áll fenn, vagy fájdalmat érez, keresse fel kezelőorvosát vagy nőgyógyászát! Ha terhes, mindenképpen forduljon orvoshoz vagy nőgyógyászhoz!

Mi okozza a bakteriális vaginózist (BV-t)?

A BV-t kiváltó okok tisztázása még várat magára, az mindenesetre valószínűsíthető, hogy nem szexuális úton terjedő fertőzésről van szó, és nem a nem megfelelő személyes higiénia áll a hátterében. A BV állapotát bizonyos tényezők, például a habfürdők, a hagyományos tusfürdők és az irrigálás is ronthatja. Ezek a tényezők ugyanis megváltoztathatják a hüvely savas kémhatását és felboríthatják az egyensúlyt a kedvező és a káros hatású baktériumok között, ezért ezek elkerülése segíthet a BV megelőzésében.

Hogyan lehet kezelni a bakteriális vaginózist (BV-t)?

A BV-t leggyakrabban antibiotikummal, gélekkel vagy krémekkel kezelik. Számos nőnél azonban a BV a kezelések ellenére is gyakorta visszatérő problémát okoz.

Mi az a gombás hüvelyfertőzés?

Az élesztőgombák kis mennyiségben természetes körülmények között is jelen vannak a hüvelyben. Gombás fertőzés során az élesztősejtek rendellenes mértékben elszaporodnak. Bár a gombás fertőzés könnyen kezelhető, gyakran nagyon kellemetlen tünetekkel járhat.

Mi okozza a gombás hüvelyfertőzést?

A hüvelyben olyan baktériumok élnek, amelyek képesek kordában tartani az élesztőgombák mennyiségét. Ha valamilyen okból kifolyólag ezen baktériumok száma lecsökken és az egyensúly megbomlik, az élesztőgombák túlszaporodhatnak.
A baktériumok egyensúlyának felborulását számos tényező kiválthatja, többek között antibiotikumok szedése, az ösztrogénszint változása terhesség vagy hormonpótló terápia következtében, cukorbetegség vagy HIV fertőzés, de fogamzásgátló tabletta szedése, a menstruáció, valamint a nemi együttlét során az ondó hüvelybe kerülése is. Terhesség, illetve a menopauza idején nagyobb az esélye a gombás fertőzések kialakulásának.

Melyek a hüvelyi gombás fertőzés leggyakoribb tünetei?

A leggyakrabban hüvelyi viszketés, fájdalom, égő érzés jelentkezik vizeletürítés vagy nemi együttlét alkalmával, és sűrű, fehér, túrós, szagmentes hüvelyváladék jelenik meg.

Használhatok valamilyen speciális mosakodót az intim területeken tapasztalt diszkomfortérzet esetén?

Ha diszkomfortérzeted van, a Lactacyd termékpaletta valamelyik kímélő, nyugtató hatású termékének használatával sokkal kényelmesebben érezheti magát, mint ha valamilyen erősebb hatású tisztálkodószerrel vagy szappannal mosakoda. Egy erősebb hatású tisztálkodószer vagy szappan kiszáríthatja a külső nemi szervek területét, és fokozhatja a diszkomfortérzetet. A Lactacyd termékek nagyon kímélő hatásúak, és kifejezetten az intim zóna érzékeny bőrének védelme érdekében fejlesztették ki őket.

Mi az a hüvelyi irrigálás, és szükséges-e irrigálnom, ha frissnek és tisztának szeretném érezni magam?

Az irrigátor egy olyan eszköz, amellyel higiéniai célból folyadéksugarat lehet bejuttatni a hüvelybe. A folyadék általában víz vagy valamilyen antiszeptikus hatású vegyszer vizes oldata.
Mivel a hüvely önmagát tisztítja, ezért tisztítás céljából nincs szükség irrigátor vagy bármilyen más eszköz felhelyezésére. Számos orvos és egészségügyi szakember erősen ellenzi az irrigátorok használatát. Azt állítják, hogy a folyamat káros, hiszen befolyásolja a hüvely természetes öntisztulását, és felborítja a hüvelyflóra egyensúlyát. A kölcsönhatás irritáció kialakulásához vezethet, elsősorban gombás fertőzés vagy bakteriális vaginózis (BV) formájában. Akkor is friss és tiszta maradhat, ha az intim zóna külső részének (külső nemi szervek) tisztítására valamilyen különleges összetételű kímélő mosakodót használ, például a Lactacyd termékcsaládot, amely védelmet nyújhat a kellemetlen szagoktól és a hüvelyi diszkomfortérzettől. A Lactacyd Intim törlőkendőt akár a munkahelyeden, otthon vagy attól távol, sportolás alatt és után, és számos más élethelyzetben könnyedén használhatja.