Skip to main content

Hogyan őrizheti meg az intim egészségét a szexuális együttlét előtt, közben és után?

Mindennapi tevékenységek mint a sport, vagy a szűk ruházat viselése és a hormonális változások is befolyásolhatják a hüvelyflórája egyensúlyát, éppenúgy a szexuális együttlét is hatással lehet az intim zóna pH-szintjére, amelynek megváltozása következtében fogékonyabbá válhatunk a fertőzésekre és irritációkra. Ebben a cikkben többet megtudhat arról, hogyan vigyázzon intim egészségére a szexuális együttlét előtt, közben és után.

Lactacyd-Sexuality-and-Intimate-health-Top-banner
Lactacyd_Home_pHbalance

Intim higiénia és szexuális együttlét

Fontos odafigyelni az intim higiéniára minden szexuális együttlétkor. A húgyúti fertőzések elkerülése érdekében ürítse ki vizeletét közvetlenül a szexuális együttlét után. A közösülés közben baktériumok kerülhetnek a húgycsőbe, amelyek idővel bejuthatnak a húgyhólyagba is, és húgyhólyaggyulladást okozhatnak. A közösülés utáni vizeletürítéssel nagyon gyorsan eltávolíthatja ezeket a baktériumokat.
Emlett vízzel is érdemes megmosni az intim területeket, illetve megfelelő intim higiéniás termékkel, például a Lactacyd® mosakodókkal is megtisztíthatja. A Lactacyd® kímélő termékeivel biztosíthatja, hogy a mikroflóra egyensúlya a lehető legkevésbé boruljon fel. Olvassa el a cikket, amelyben további tippeket talál arra vonatkozóan, hogyan vigyázzon mindennap az intim egészségére.

A szexuális együttlét után jelentkező szagok

A spermiumok befolyásolhatják az intim területeinek pH-értékét. Az intim zóna pH-ja általában 3,8 és 4,5 között van, míg a sperma pH-ja valamivel magasabb – átlagosan 7,0. Tehát amikor a sperma érintkezik a hüvelyváladékkal, jellegzetes szag jelentkezhet. Ha az intim testrészei érzékenyebbek, vagy legyengült az immunrendszere, a természetes egyensúly felborulhat. Hogy közvetlenül a szexuális együttlét után is frissnek és magabiztosnak érezhesse magát, használja a Lactacyd® Intim törlőkendő termékeket. Ezek visszaállítják az intim zóna természetes egyensúlyát. Ha a szag nagyon erőteljes vagy halszagra emlékeztető, jobb, ha felkeresi háziorvosát vagy nőgyógyászát, mivel ez hüvelyfertőzést jelezhet, amelyet kezelni kell.

Lactacyd Intim törlőkendő
Vaginal Dryness banner 2000x2000

Hüvelyszárazság és intim kapcsolatok

A szexuális izgalom miatt a hüvelye váladékot termel, ami segít jól éreznie magát a szeretkezés során. Ha nem eléggé vagy egyáltalán nem izgatott, vagy ha hüvelyszárazságtól szenved, a szex kellemetlen érzést okozhat, vagy akár fájdalmas is lehet. Bár a hüvelyszárazság gyakrabban fordul elő a menopauzában lévő nőknél, az ösztrogén-szint csökkenése miatt bármely életkorban vagy életszakaszban előfordulhat. Tudjon meg többet a hüvelyszárazságról szóló cikkből a probléma okairól. A szexuális együttlét során fellépő hüvelyszárazság enyhítésére a Lactacyd® egy természetes tejsavval dúsított, vízbázisú síkosítót fejlesztett ki, amely fenntartja a hüvelyi egyensúlyt. Az olajbázisú síkosítókkal ellentétben a vízbázisú síkosítók óvszerrel együttes használata teljesen rendben van. A síkosítót az együttlét után könnyen leöblítheti. Még a legintimebb pillanatokban is számíthat a Lactacyd® termékre a hüvelyszárazság okozta kellemetlenségek enyhítésére.

Suggested Products