Skip to main content

Mindennapos higiénia

A jó általános higiénia az egészséges életmód egyik alappillére. A zuhanyzás, a fogmosás és a rendszeres kézmosás mind olyan tevékenységek, amelyeket az egészségünk megőrzése érdekében végzünk. Az intim higiénia is megérdemli a megfelelő figyelmet.

Home-Banner

A Lactacyd® intim mosakódokkal történő helyes és rendszeres tisztálkodás hozzájárul ahhoz, hogy frissnek és magabiztosnak érezze magát még a menstruáció alatt is. Mivel a Lactacyd® termékek természetes tejsavat tartalmaznak – amely természetes összetevője a hüvelyváladéknak – segítenek a normál hüvelyflóra fenntartásában. A kíméletes, szappanmentes készítmény mindennapos használatra alkalmas. Az alábbiakban többet megtudhat arról, hogyan őrizheti meg intim egészségét minden nap.

Lactacyd_Home_pHbalance

A hüvelyflóra egészséges egyensúlya

A hüvelyflóra számos baktériumból és egyéb mikroorganizmusból áll. Ezek a mikroorganizmusok egyensúlyban élnek egymással, és természetes védőgátat képeznek a fertőzésekkel szemben. Azonban ha az egyensúly felborul, a szervezet fogékonyabbá válhat a hüvelyi fertőzésekre. Ezért fontos az olyan termékek használata, amelyek nem zavarják meg a szervezet természetes egyensúlyát, illetve amelyek szükség esetén segíthetnek az intim egyensúly helyreállításában is.

A Lactacyd® Classic vagy Lactacyd® Oxygen Fresh mindennapi használata hozzájárul az optimális higiénia eléréséhez. Ha hajlamos a fertőzésekre, a Lactacyd® Prebiotic Plus készítményt használatát javasoljuk. Ez az intim mosakodó úgy lett kifejlesztve, hogy erősítse a hüvely természetes mikroflóráját. Ha bőre érzékeny vagy könnyen irritációra hajlamos, akkor a Lactacyd® Sensitive extra lágy intim mosakodót ajánljuk. Ezeket a mosakodókat kifejezetten az érzékeny és könnyen irritálódó intim területek számára fejlesztették ki.

Intim higiénia a menstruáció alatt

A menstruáció alatt a hüvely természetes egyensúlya a vérveszteség miatt átmenetileg felborulhat. Mivel a Lactacyd® termékek természetes tejsavat tartalmaznak, amely természetes összetevője a hüvelyváladéknak, segítenek a normál hüvelyflóra fenntartásában. A Lactacyd® Oxygen Fresh azonnali frissességet biztosít a mestruáció időszakában is. A Lactacyd® Pharma Antibakteriális hatóanyagokkal erősíti a természetes ellenálló képességét, miközben segít megelőzni a kellemetlen szagokat.

Lactacyd-tampons-and-pads-banner

Tippek a menstruáció idejre

Törődjön magával rendszeresen

Legalább naponta egyszer tisztítsa meg külsőleg az intim területeket, a frissesség megőrzése és a kellemetlen szagok elkerülése érdekében. Mosson kezet WC-használat előtt és után, az egészségügyi betét vagy tampon cseréjekor, valamint a testtájék megtörlése után.

Használja a megfelelő terméket

Mivel az intim területek bőre érzékenyebb, mint a többi testrésze, fontos, hogy mindig kifejezetten intim ápolásra szánt terméket használjunk. Ugyanis a hagyományos szappan vagy tusfürdő megzavarhatja az intim zóna természetes flóráját és savasságát.

Ügyeljen arra, hogy mit vesz fel

Kerülje a szűk ruházat vagy a szintetikus szövetek viselését, amelyek nem hagyják a testét lélegezni. A szűk ruhák megakadályozhatják az izzadság elpárolgását és növelhetik az intim területek hőmérsékletét, így irritálhatják a bőrét, ezért jobb, ha pamut alsóneműt és laza ruházatot visel. Így továbbra is frissnek és üdének érezheti magát.

Rendszeresen cserélje az egészségügyi betétet vagy tampont

Növeli a fertőzés kockázatát, ha túl sokáig használ egy egészségügyi betétet vagy tampont. Szintén irritálhatja bőrét, ha túl sokáig nem cseréli a nedves egészségügyi betétet. Ha tampont használ, válasszon a vérzésének megfelelő nedszívó képességűt terméket! Ha a tamponnak vagy az egészségügyi betétnek nagyobb a nedszívó képessége mint a vérzés mennyisége, használatuk szárazságot okozhat és kidörzsölheti a hüvelyfalat.

Elölről hátrafelé törölje intim területeit

Próbálja meg külön megtörölni a hüvelyét és a végbélnyílását, és mindig először elöl, majd hátul törölje meg magát. Ez csökkenti a hüvelyi fertőzéseket okozó káros baktériumok átvitelének kockázatát.

Használjon óvszert

A védekezés nélküli szex növeli a vérrel terjedő betegségek, mint például a HIV és a hepatitis B fertőzés esélyét. Ezért bármilyen szexuális kapcsolat esetén javasolt az óvszer használata.

Suggested Products