Skip to main content

Minden, amit az intim zónáiról tudni kell

A hüvely és a szeméremtest nyálkahártyája rendkívül érzékeny. A megfelelő intim higiénia hiánya vagy a nem megfelelő termékek használata felboríthatja az intim területek egyensúlyát.

Home-Banner

Bizonyos mindennapi tevékenységek és hormonális változások szintén hatással lehetnek az intim területek egyensúlyára. Ebben a cikkben ismertetjük a normál hüvelyflóra fenntartásának fontosságát a női egészség szempontjából.

Lactacyd-Intimate-flora-banner

Mi alkotja a hüvelyflórát?

A hüvelyflórát különböző típusú baktériumok alkotják. Vannak hasznos baktériumok, amelyek segítenek a hüvely egészségének megőrzésében, míg mások károsak lehetnek. Normál esetben a hüvelyflóra összetétele egyensúlyban van. Azonban a szokásos, mindennapi tevékenységek hatással lehetnek a hüvely normál védekezőképességére. Ezért fontos, hogy olyan szappanmentes termékeket – mint a Lactacyd® mosakodók – használjunk, amelyek támogatják az intim zóna természetes védekező mechanizmusait.

Ha az egyensúly felborul

A hüvely természetes védőréteggel rendelkezik, amely természetes gátat képez a fertőzések és a fertőzéseket okozó kórokozók ellen. Ez a védőréteg természetes körülmények között savas, ami azt jelenti, hogy a hüvely pH-értéke általában 3,8 és 4,5 között van. Ha a kémhatás megváltozik, a fertőzést okozó baktériumok elszaporodhatnak, ami felboríthatja a hüvelyflóra egyensúlyát, és diszkomfort érzést okozhat a hüvelyben.

A menstruációs ciklus, a terhesség vagy a menopauza alatti természetes hormonális ingadozások felboríthatják a sav-bázis egyensúlyt, de más mindennapi tevékenységek, beleértve a sportot, a szexuális együttlétet, egyes gyógyszerek, például az antibiotikumok vagy a szűk alsónemű viselése is felboríthatja a hüvelyflóra egyensúlyát.

Lactacyd_Home_pHbalance
Lactacyd-lactic-acid-banner

Mi a tejsav és miért fontos?

A laktobacillusok a legfontosabb baktériumok közé tartoznak, ha az egészséges hüvelyflóra megőrzéséről van szó. Ezek tejsavat termelnek, ami hozzájárul az intim területek savas környezetének kialakításához. A tejsav elengedhetetlen az intim zóna védelméhez. Mivel a tejsav alakítja ki a hüvely alacsony pH-szintjét, minden Lactacyd® termék fontos összetevője. Ezeknek az intim mosakodó termékeknek a használata hozzájárul az intim területek megfelelő pH-szintjének kialakításához, és így segít az intim területek egyensúlyának megőrzésében. Szeretne többet megtudni az intim egészség megőrzéséről? Olvassa el tippjeinket az intim egészség megőrzőshez!

Suggested Products