Az intim területek

Miért kell különleges terméket használni az intim területek ápolására?

A hüvely önmagától is termel tejsavat, a természetes védekező képesség érdekében. A hormonális változások, a hagyományos szappannal vagy sima vízzel történő mosakodás és más „ártalmatlannak” tűnő szokások, a szűk vagy műszálas alsóneműk viselése, a nemi együttlétek, vagy éppen a stressz felboríthatja a természetes egyensúlyt. A Lactacyd viszont képes helyreállítani az intim területek felborult egyensúlyát, miközben tisztít és felfrissít.

Mi a teendő, ha diszkomfort-érzetem van, vagy ha extra ápolásra van szükségem?

Vannak olyan időszakok, amikor az intim területeknek extra gondoskodásra van szüksége. Így például amikor tested ellenálló képessége csökken, vagy irritáció lép fel, vagy hormonális változások zajlanak (mint például menstruáció, terhesség vagy menopauza alkalmával).
A Lactacyd Pharma termékek kímélő, szappanmentes mosakodók, amelyek pH-értéke 3,5. A Lactacyd kémhatását a termék fő alkotóeleme, a tejsav adja, a többi összetevővel együtt. Ez a viszonylag alacsony pH-érték segít helyreállítani az intim területek természetes egyensúlyát.

Miért nem elég, ha vízzel mosakszom?

A legtöbb nő csak sima vízzel mossa meg intim területeit. A víz ugyan megfelelő tisztító hatással rendelkezik, azonban nem képes megvédeni az intim területek természetes egyensúlyi helyzetét. Csak gondolj bele, és hasonlítsd össze az intim területeket tested többi részével! Ugye te sem tisztítanád, ápolnád és védenéd csupán vízzel?
A Lactacyd használatával sokat tehetsz az intim területek egyensúlyának megőrzéséért, miközben a mosakodógél tisztít és felfrissít.

A hüvelyből áradó kellemetlen szag természetes? Ha nem az, mit lehet ellene tenni?

A női testszagok teljesen természetesek, és számos nőnél előfordulnak. A természetes testszagot az izzadás, baktériumok, valamint a hormonok változásai is okozhatják. A mindennapos fürdés vagy zuhanyozás közben meleg (nem forró) vízzel és kímélő, nem irritáló hatású mosakodóval (mint amilyen a Lactacyd) történő mosdás segíthet a szagok enyhítésében.
Ha rendellenes szagot észlelsz (például halszaghoz hasonló vagy egyéb nagyon erős szagot), az valamilyen hüvelyi fertőzés kísérő tünete lehet.

A hüvelyváladék normális dolog?

Igen, a hüvelyváladék teljesen normális. A női test így tisztítja meg önmagát. A hüvelyváladék a menstruációs ciklus közepe táján (az ovuláció idején) sűrűbb, a többi időszakban pedig inkább vízszerű.

Mit jelent a hüvelyi pH-egyensúly?

A hüvelyben egészséges körülmények között káros és kedvező hatású baktériumok is egyaránt megtalálhatóak. Normális esetben a kedvező hatású baktériumok vannak túlsúlyban, és a hüvely pH-értékét 3,8 és 4,5 között (az enyhén savas tartományban) tartják. Néha azonban olyan változások következnek be, amik a káros baktériumok növekedésének kedveznek. Ha ez bekövetkezik, a káros baktériumok elszaporodásának következtében hüvelyi fertőzés történik, amelyek közül a bakteriális vaginosis (BV) és a gombás fertőzések (Candida) a leggyakoribbak. BV esetén a hüvely pH-értéke akár a 6,0-ás vagy még magasabb értéket is elérhet. A gombás fertőzések alkalmával a pH-érték nem változik.
A Lactacyd termékek kémhatása a 3,5 és 5,2 közötti tartományba esik. A Lactacyd termékek pH-értékét a fő összetevő, a tejsav alakítja ki, a többi összetevővel teljes harmóniában együttműködve. Ez a meglehetősen alacsony pH-érték nem kedvez a káros baktériumok szaporodásának.

Az intim területek