Terhesség

A legtöbb nő számára a terhesség élete leggyönyörűbb időszaka – még akkor is, ha fizikai értelemben számos változás kíséri. Mint leendő kismamának minden jogod megvan ahhoz, hogy a terhességet gond nélkül élvezhesd. A hormonális változások miatt azonban a terhesség alatt megnő a hüvelyi fertőzések gyakorisága. Fontos, hogy tisztában legyél ezekkel a problémákkal!

Állapotos vagyok

A női test számtalan változáson megy keresztül mindössze 9 hónap alatt. A terhesség során, illetve a szülést követően teljesen természetes hormonális ingadozások azonban gyakorta negatív hatással vannak az intim területekre. A hüvely nyálkahártyája hajlamosabb lehet az irritációkra, ami elősegítheti a fertőzések kialakulását. Ezért különösen a harmadik trimeszter során nagyon fontos, hogy megfelelően gondoskodj az intim területeid higiéniájáról.

Végezz mindennapos megelőző intézkedéseket, például ügyelj az intim területek megfelelő higiéniájára, és amennyiben lehetséges, próbálj meg minden más kockázati tényezőt kizárni (pl. viselj pamut alsóneműt, vagy korlátozd a cukorbevitelt, stb.)